Köket är hemmets hjärta och även detta rum kan då och då behöva en liten uppdatering. Många tror att det krävs tusentals kronor för att göra om i köket, men faktum är att allt som behövs är lite färg. Bara genom att måla om köksskåpen kan du ge ditt kök en fräsch touch som skapar en trevlig förändring i hemmet. Att måla om köksskåpen är enkelt, det enda som behövs är penslar, lite tejp, papper på golvet och färg såklart. Nedan ska vi ge dig några värdefulla tips på vägen för att din förändring ska bli så lyckad som möjligt.

Vilken färg ska jag välja?

Först och främst bör du såklart bestämma dig för vilken färg du vill ha på köksskåpen i köket. Om du vill få en fräsch känsla är ljusa färger att föredra. Dessa färger kan dessutom höja värdet på din bostad inför framtida försäljning, då de allra flesta köpare uppskattar avskalade kök som det är enkelt att sätta sin egen prägel på. Hämta hem lite färgprover hos din lokala färghandlare och testa dig fram för att hitta den kulör som passar ditt kök bäst. Glöm inte att ta hänsyn till det övriga rummet när du väljer färg. Självklart bör köksskåpen passa ihop med det övriga köket.

Gör jobbet ordentligt

Nästa tips är att faktiskt göra jobbet ordentligt. Vem som helst kan köpa lite färg och kladda på färgen på sina köksskåp, men allra bäst blir det om du faktiskt lägger ner lite tid på måleriet. Ta ner köksluckorna, ta av knopparna, slipa dem och grundmåla innan det är dags att måla på den nya färgen. Genom att göra jobbet ordentligt kommer färgen att hålla längre och du kommer inte behöva måla om skåpen på ett bra tag. Ytterligare ett tips för att skapa en ny look är att investera i lite nya knoppar som passar den nya färgen.